Eден од петте силувачи на 13-годишното девојче e вработен во министерство за Правда

АКЦИЈА
loading...

Основниот суд Гостивар на три лица осомничени за полов напад врз дете помало од 14 години им определи мерка притвор од 30 денови.

Нивниот идентитет е утвреден. Станува збор за 62-годишен маж А.М., 58 годишен Н.Е. и три години помладиот Б.М. информира Досие.

Според извори од истрагата еден од тројцата е матичар во Министерството за правда во Гостивар и заедно со уште две лица против кои се уште се трага ја искористиле малолетничка со ментална заостанатост. Дека девојчето е силувано потврди полцијата и по направена експертиза на судската медицина.

Извор:lider.mk

loading...