Први резултати од обработени 17,88 избирачки места

АКЦИЈА
loading...

“За” на денешниот регернедум заолружиле 90,94 од граѓаните кои излегле на гласање, објави Државната изборна комисија на својата веб страница. Оваа опција ја избрале 69.840 гласачи.

Со “против” се изјасниле само 6,13 проценти, или 4.707 гражани со право на глас.

Овие податоци се од 17,88 обработени од вкупниот број избирачки места.

Инаку, според податоците на ДИК до 18.30 часот излезноста изнесувала 34,76 проценти.

loading...