Немам намера да поднесам оставка

АКЦИЈА
loading...

На новинарско прашање дали ќе поднесе оставка, бидејќи референдумот не е успешен, односно не апостигна цензус од над 50 отсто излезност, премиерот Заев рече дека нема намера да поднесе оставка.

– Рековме ако има еден глас против повеќе на референдумот, ќе понесам одговорност. Но на референдумот повеќе од 600 илјади граќани гласаа за. Не само што нема да поднесам оставка, туку и имам обврска, Македонија да ја однесам во ЕУ и НАТО – рече Заев.

Тој беше потсетен на негова изјава дека ако референдумот не успее тој ќе се повлече.

– Денеска имаме успешен референдум, најголемиот дел од граѓаните се изјаснија „за“ – рече Заев.

loading...