Излезноста во Македонија до 9 часот по општини

АКЦИЈА
loading...

Државната изборна комисија на својата интернет страна ја објави излезноста на референдумот до 9 часот по сите градови.

Според портпаролот на ДИК, Љупка Гугучевска до девет часот гласале 2,45 проценти.

Се гласа на 3.478 избирачки места, кои ќе бидат отворени до 19 часот.

Право на глас имаат еден 1.806. 336 гласачи запишани во Избирачкиот список.

loading...