(ВИДЕО) ИГОР ЏАМБАЗОВ: Сè си имаме, а утре, можеби утре народ ќе немаме! (видео)

АКЦИЈА
loading...

Игор Џамбазов крај езерото во Маврово ја рецитира поезијата на Раде Силјан, поточно песната „Лажно време“, која гласи вака:

Си имаме море несолено

Си имаме поле неорано

Си имаме народ за броење

Си имаме жени доилки

Си имаме семе изртено

Сè си имаме

И време за распродажба

И деца за прокуда

И сонце што не заоѓа

Си имаме море несолено

Си имаме многу татковини

Сè си имаме

А утре

Можеби народ ќе немаме

(Скопје, 1990)

ВДАХНОВЕНИОТ: Лажно време

Си имаме море несолено…Лажно време – Раде Силјан Скопје 1990

Публикувахте от MAJKA TI I TATKO TI в Петък, 28 септември 2018 г.

loading...