Не ја напуштил салата во ОН само Жерновски за време на говорот на Иванов

АКЦИЈА
loading...

Случајно или не грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас и заменик министер за надворешни работи Андреј Жерновски во исто време ја напуштиле пленарната сала на Генералното Собрание на Обединетите Нации додека траеше говорот на македонскиот претседстел Ѓорге Иванов.

Жерновски и Коѕиас ја напуштија салата токму во моментот кога Иванов рече дека Грција ги повредува човековите права на Македонците.

Жерновски на фејсбук напиша дека не сакал да му даде легитимитет на Иванов а Коѕиас се уште нема реакција за напуштањето на говорот на македонскиот претседател што е прекршување на дипломатските начела за добрососедство и Виенската конвенција.

Ни Жерновски ни Коѕиас не откриваат дали можеби двајцата се координирале да ја напуштат салата во ист момент или се работи за случајност.

loading...