Заев смета дека е подобро Македонија да има едно име за внатре и надвор? Еве зошто прифатил „ерга омнес“

АКЦИЈА
loading...

Премиерот Зоран Заев во отворена програма на Телма „Топ тема “ премиерот откри зошто Македонија го прифатила принципот ерга омнес, односно земјата да има едно име за сите употреби, и надвор и дома и во Уставот и во документите.

Според Заев, ако Македонија имала две имиња за надвор и за дома, тоа ќе било основа за тензии со Грција во иднина.

– Го прифативме грчкиот аргумент дека едно име за дома и едно за надвор ќе биде подлога за идни конфликти – изјави Заев.

Република.мк

loading...