Пандов: Дури и 647 илјади да имаат, тоа ќе значи губење на политичкиот легитимитет

АКЦИЈА
loading...

Престојниот референдум на 30-ти е и сериозен тест за колалицијата која го подржува референдумот, а е составена од пет политички партии кои на последните парламентарни избори во 2016 година вкупно имаа 648.000 гласа.

Низ призма на бројки тоа би изледало: СДС 437.000, ДУИ 87.000, БЕСА 58.000, Сеља 35.000 и ДПА 31.000 или вкупно 648.000.

Добивање на само една илјада помалку гласови За на 30-ти, би значело сосема јасно одземање на било каков понатамошен политички легитимитет на Заев и оваа владеачка хунта!

Тоа би значело уште на 1-ви октомври паѓање на овој режим и распишување на нови парламентарни избори.

#ДолеВлада
#Бојкотирам

loading...