Името не било идентитет… А боли кога тебе ќе те наречат со друго име, а? (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

Д-р Ицо Најдовски, историчар и долгогодишен активист за правата на Македонците во соседните земји вчера гостуваше во емисијата „Само Вистина“ на Канал 5 телевизија каде што го изнесе својот став и мислење околу референдумот што претстои за промена на името на Република Македонија во Република Северна Македонија, како и за договорот со Бугарија, пренесува Експрес.

Ицо Најдовски се обиде со едноставен пример на Зоран Иванов да му докаже дека со промената на името се менува и идентитетот, имено тој само наместо Зоран го именува како Ѓорге Иванов на што тој веднаш бурно реагираше со реакција дека не е Ѓорге туку Зоран.

 

Целиот текст и видеото ќе го најдете на ЕКСПРЕС.МК

loading...