Канал 5: Ексклузивно интервју со министерот за култура Асаф Адеми

АКЦИЈА
loading...

Некогашниот менаџер во приватниот сектор и амбасадор во Данска а сега министер за култура, Асаф Адеми, по четири месеци од стапувањето на функцијата вели дека и културата може да се гледа со „бизнис очи“.

етува транспарентна работа на министерството, многу нови конкурси и проекти во кои нема да има судир на интереси и пристрасност.

За активностите на министерството, но и за очекувањата за престојниот референдум повеќе од разговорот на Тамара Стојкова.

Во видеото погледнете го целиот разговор.

loading...