(ВИДЕО) Љубчо Ѓорѓиевски: Ова ВМРО-ДПМНЕ му го смени идентитетот на народот од словенски во антички

АКЦИЈА
loading...

Поранешниот премиер на Република Македонија, Љубчо Ѓорѓиевски во своето гостување на 24 Вести изнесе свој став околу актуелните случувања во државава поврзани со Договорот од Преспа и референдумот за промена на името со цел влез во НАТО и ЕУ …

Зборуваше за идентитетот на македонскиот народ, а како прв виновник за неговото укинување и менување го посочи токму новото ВМРО – ДПМНЕ на Груевски.

ЗБоруваше и за медиумите кои се претставуваат патриотски, а цели 11 години, па и сега имаат културно едукативна програма која се базира на поранешна Југославија.

На крајот заклучи дека всушност ВМРО ДПМНЕ го смени идентитетот на македонскиот народ од словенски во антички .

Еве извадок од емисијата …

Тази партија не е ВМРО-ДПМНЕ!

Основачот на ВМРО-ДПМНЕ го прави растур: 1. Ова ВМРО-ДПМНЕ не го познавам, ниту сум градел такво. 2. Глумат патриоти и спасители на македонскиот идентитет, а се борат за „бившо-југословенски“. 3. ВМРО-ДПМНЕ му го смени идентитетот на македонскиот народ од словенски во антички.

Публикувахте от Seir в Петък, 21 септември 2018 г.

loading...