Зеколи го „провали“ планот на Заев за 30 септември

АКЦИЈА
loading...

Вечерта на 30 септември, независно од резултатите на гласањето, Заев ќе прогласи победа и успешен референдум, предвидува аналитичарот Арсим Зеколи.

Аналитичарот натаму обреазложува дека Заев својот проглас ќе го образложи мсо тоа дека мнозинството од тие што гласале заокружиле „за“ и дека е тоа доволно да се продолжи со про0цедурите врзани со договорот од Преспа.

Натаму, според предвидувањата на Зеколи, ќе се изнаредат сите со честитики, најпрвин Стејт департментот на САД, кој со соопштение на граѓаните на Северна Македонија ќе имчестита на „мудрата одлука“.

Берлин, пак, ќе честита на успешниот исход, а во Кремљ ќе се отвора шампањско, убеден е ааналитичарот Арсим Зеколи, кој најави дека ќе го бојкотира референдумот за промена на името.

loading...