Милошоски: Успешен референдум е услов во самиот Договор, без него нема промена на името

АКЦИЈА
loading...

Штетниот договор за смена на името Димитров : Коѕијас е дотолку полош што предвидува ДВА кумулативни грчки УСЛОВИ без чие целосно исполнување од “втората страна” (Р. Македонија), Атина нема баш никакви обврски за ратификација и поддршка:

1 услов – успешен референдум за смена на името
2 услов – менување на Уставот

Со #Бојкотирам референдумот повеќе од сигурно е дека нема да успее и штетниот договор нема да стапи на сила!
Бојкотирањето, како демократско право, не само што ќе го оневозможи неуставниот договор, туку ќе биде и конкретна критичка порака до власта да се зафати со исполнување на обврските кои ги вети пред изборите, и да не го троши времето и парите за исполнување на неуставни агенди.

Фејсбук пост на Антонио Милошоски

loading...