Фрчковски, ’99-та: Немаме што да решаваме со Грција, никако компромис за уставното име (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

Последиците се несомнено добри за нас, изјави пред неколку дена професорот Љубомир Фрчковски, коментирајќи го договорот со Грција и промената на уставното име на Република Македонија.

Истиот тој професор, во истиот овој месец, но пред 19 години, имаше тотално различно толкување за проблемот на Грција со нашето име.

Не можеме да правиме компромис по тоа прашање – смета(ше) тој.

„Поштовани публикуме, еве Фрчко #Бојкотира има нешто да ви каже околу тоа како да биде решен спорот за името. Фрчко back to the future порачува: #Бојкотирам!“, пишува во твитот на Твитер корисникот „Напизден #Бојкотира“.

Како зборуваше Фрчковски во 1999 година, потсетете се тука:

loading...