А Пендаровски го слушнавте?

АКЦИЈА
loading...

За среќа, ни за него ни за многумина други веќе не мора да си ја траќаме главата околу оваа дилема од народната песна. Бидејќи бурата низ која минуваме, некому ќе му фрли прашина во очи ама затоа некому ќе му ја оддува маската.

Дозволете да ви објасни претседателскиот кандидат зошто не може државна институција во Македонија да биде викана македонска.

За да се извадело етничкото од државното. Со други зборови, во иднина во оваа држава ќе може да има државно субвенциониран Албански театар, Турски театар, Српски Театар, Ромски театар, Јапонски театар (бидејќи тие придавки со договорот со Грција не се забранети), ама затоа нема да може да има – на ист начин субвенциониран – Македонски театар. Бидејќи така би го кршеле договорот.

Како не ви е јасно?

Пендаровски великодушно ни ја остава можноста приватно како сакаме да си викаме. А оној „кој ќе избоксува зачувување на придавката македонско“, тој ќе го частел пијачка. Пијачка!

Стево дали си нормален ?

Стево ПУШТЕН НА НАЈЈАКО ни објасни зошто според Договорот со Грција: -Нема да можат државните институции да имаат придавка „македонски“ „македонско“;- МАНУ нема да биде можно да биде „македонска“;- Ниту пак државата може да биде „Македонска држава“!

Публикувахте от Никогаш Северна – Секогаш Македонија в Четвъртък, 13 септември 2018 г.

loading...