Каменос “лапаше” тужба поради изјавата за Македонците

АКЦИЈА
loading...

Панос Каменос го прекрши антирасистичкиот закон во Грција со „јавното потикнување на омраза против народот на Северна Македонија и за нарушување на односите помеѓу Грција и Северна Македонија“, стои во тужбата од грчкиот Хелсиншки комитет за заштита на човековите поднесена до полицијата во Атина.

„Скопјаните не треба да мислат дека Грција и Западот горат од желба да ги вклучат во НАТО… да ги направиме луѓе. На крајот на краиштата, што се тие? Албанци, Бугари и некои Грци во Монастири и Гевгели. Тоа се Скопјаните изјави Каменос во неделата.

loading...