УЈП ги извади пензионерите од памет

АКЦИЈА
loading...

Сите пензионери кои примаат пензија ќе мора да седнат пред компјутер и електронски на Управата за јавни приходи (УЈП) да и испратат и-мејл (електронска пошта) и да потврдат колкави годишни приходи имаат.

Освен нив и сите физички лица коишто во текот на годинава оствариле приходи вклучувајќи ги и оние кои што примиле само плата или само пензија ќе треба до крајот на годинава електронски да се регистрираат во УЈП на новиот систем Е-персонален данок.

За тоа што ќе треба да прават пензионерите прочитајте на Експрес.мк

loading...