Грчки медиуми: Заев го „поништи“ Преспанскиот договор

АКЦИЈА
loading...

Само неколку дена пред референдумот за Преспанскиот договор, премиерот на Скопје преку Фејсбук, порача:

„Ние сме Македонци, со сопствена територија и со македонски јазик, со историјаа, култура и наследството на Македонија“, напиша Зоран Заев обраќајќи им се на граѓаните во врска со референдумот од 30 септември за Преспанскиот договор.

Заев,пренесуваат грчки медиуми, повторно зборува за „европска Македонија“, а не на Северна Македонија, како што е предвидено со Преспанскиот договор и вели дека „со договорот го заштитивме нашиот македонски идентитет“.

Јавно.мк

loading...