Амди Бајрам за ВМРО-ДПМНЕ: Некогаш мораш магарето да го боцкаш за да тргне

АКЦИЈА
loading...

Претседателот на Сојузот на Ромите Амди Бајрам, ги повика граѓаните да излезат на референдумот и да гласаат „ЗА“.

Неговата партија со сите 35 ограноци низ државата донела едногласна одлука да го поддржи референдумското изјаснување.

Бајрам гарантира дека од 42.000 до 47.000 Роми ќе гласаат „ЗА“.

На прашање како го коментира ставот на ВМРО-ДПМНЕ рече дека очекува во партијата да надвладее разумот и да не бојкотира.

Канал 5

loading...