Корисен совет: Што ќе се случи ако на банкоматот бројките од пинот ги внесете обратно?

АКЦИЈА
loading...

Дури 95% од луѓето не ги знаат овие информации, а можат, буквално да ви го спасат животот. Имено, ако некогаш крадец или некој друг ве присили да подигнете пари од банкомат, внесете го вашиот пин обратно.

Значи, ако вашиот пин е 1254, вие внесете 4521. Банкоматот ќе ви ги извади парите, но тоа автоматски ќе го препознае како повик за помош и ќе ја алармира полицијата,без знаење на крадецот.

Оваа опција постои на сите банкомати, но многу луѓе не го знаат тоа.

Извор: Сител

loading...