Каде на море? Во Охрид! Хрватска блогерка нуди 8 добри причини за да го посетите бисерот на Македонија

АКЦИЈА
loading...

Хрватската блогерка Мија Дропуљиќ од Загреб летово го посетила Охрид и била воодушевена од, како што го нарече, „бисерот на Македонија“. Мија пишува дека оваа година на прашањето, „Каде на море?“ одговорила На Охрид“. Според неа најдобриот одговор на прашањето што следи, зошто баш Македонија, е да се посети Охрид.

Охридско Езеро

Охрид

Заливот на коските и манастирот „Св. Наум“

Македонската храна

Зајдисонцето кај Канео

Охридските бисери

Охридските бутици

Луѓето

Повеќе фотографии и целата нејзина репортажа, вклучително и образложенијата за секоја од наведените причини, може да ја прочитате на следниов ЛИНК.

loading...