МИХАЈЛОВСКИ СО ПРВОСЕПТЕМВРИСКА ПОРАКА: Брзај брзај зајаче – И треси си зелени, таков си од пелени….

АКЦИЈА
loading...

Македонскиот актер, еден од борците за зачувување на името на напата држава Македонија, како и на македонската историја и македонскиот идентитет, на фејсбук потсети на една стихотворба, создадена пред две години, посветена на… погодете ја асоцијацијата на Тони…

Брзај брзај зајаче
Во школскиот двор
Те чека и морковче
На големиот одмор

Под кошулче маиче
Да ти се скрозира
И слободно црпалче
Никој не те дира

И треси си зелени
Таков си од пелени
Среќа нема да ти дрпнат
Оти ти од бога си црпнат

loading...