ФБ статус на Савески: Поврзаноста на лажните анкети и референдумскиот резултат

АКЦИЈА
loading...

Здравко Савески се огласи на својот ФБ профил во однос на референдумот, анкетите и резултатите …

Збор-два за анкетите.

Во квази-демократии како Македонија нивната цел не е да се МЕРИ јавното мислење, туку тоа да се КРЕИРА.

И тие, анкетите, имаат многу клучна улога во пред-референдумската манипулација: треба да ја подготват јавноста да поверува во лажираните резултати на референдумот кои ги подготвуваат.
Резултатите од референдумот, ви тврдам, ќе бидат позитивни.

Максимум што ќе дозволат е гласовите „за“ и „против“ да бидат приближни. Единствено масовниот бојкот може да ги истера работите на виделина. Оттука, во оваа ситуација во која се наоѓаме, само бојкотот е демократската опција.

loading...