Тирана соли памет во Македонија, а избегнува договор меѓу Албанија и Грција

АКЦИЈА
loading...

Министерот за надворешни работи на Албанија Дитмир Бушати деновиве е многу активен во лобирање за договорите меѓу Македонија и Грција и Косово и Србија.

Тој лобира Македонија да го парафира договорот од Преспа притоа давајќи им главна улога на Албанците во Македонија кои според него се одлучувачки фактор а молчи за договорот што неговата земја не може да го постигне со Грција.

Во моментов Албанија го блокира албанскиот договор со Грција во три точки:

Прочитајте на Експрес.мк

loading...