Милошоски му врати на Камбовски: Незаконски е референдумот, а не бојкотот и организирањето

АКЦИЈА
loading...

„Погазен е Уставот, потпишан е договор со кој Македонија е ставена во положба на потчинетост, референдумот е незаконски, владата прави кривично дело со трошење средства за кампања, а за бранителот на вербалниот деликт и слугата Јернеј на многу властодршци било казниво што народот ќе бојкотира и ќе се организира.

Професоре, пишете му пак писмо на Фрчкоски, бидејќи Милошевиќ одамна не Ви е достапен на телефон!“

Ова е реакцијата на претаникот и екс министер за надворешни рбаоти Антонио Милошоски на изјавата на Владо Камбовски според која „бојкотирањето е дозволено, но организирањето бојкот на референдумот е казниво со закон“.

Денешен.мк

loading...