Видео од уништувањето на Водно: демолиран сртот кај Бел Камен

АКЦИЈА
loading...

На последната владина седница беше одлучено да продолжи изградбата на гасоводот низ Водно, а Сергеј Дамовски на неговиот фејсбук профил објави фотографии и видеа на кои се гледа дека сечата е стигната до сртот кај Бел Камен.

„Граѓани на Скопје, од денес планината Водно не е веќе иста.Демолиран е сртот кај Бел Камен, штетата е непроценлива, тоа повеќе не може никако да се санира како што не лажат егзекуторите на Водно.Глетката е тешка и мачна“ пишува Дамовски.

Уништувањето продолжува, стигнати се до БЕЛ КАМЕН, пред брезовата шума.

Публикувахте от Sergej Damovski в Петък, 24 август 2018 г.

loading...