Додека Македонија е поробена, мене мајка ќе ми е Бунева, а татко Черноземски

АКЦИЈА
loading...

Игор Југ

“Срамота е маж од 120 килограми, патриот, да стои и да гледа како баби и дедовци влегуваат да го бранат Уставот и ми одговори дека нема да можел да се погледне во огледало доколку на 27 април не влезел со толпата во Собрание за да го одбрани Уставот“, рече адвокатот Јанев пред судот.

Првиот ден го запрашале Игор на кој јазик сака да говори во судот и им рекол:
-Јас сум Хрват, но ќе говорам Македонски.

Искрено, лично јас и не бев изненаден од таа изјава.

Тоа и очекував од човекот што се заколна со зборовите:
-Додека Македонија е поробена, мене мајка ќе ми е Мара Бунева, а татко Владо Черноземски.

#СлободаЗаУставобранителите

loading...