Видео – Сопственикот на „Арка“: Заедно со персоналот и странските гости бевме заложници на 20 хулигани

АКЦИЈА
loading...

Од хотелот „Арка“ се жалат дека од утрово до попладнево биле изложени на, како што велат, вандалски напад од страна на 20-ина хулигани организирани од сопственик на дивоградба, која, според тврдењето на сопственикот на „Арка“, Сашо Џиковски, се гради во Старата скопска чаршија.

Џиковски вели дека полицијата интервенирала неколкупати, меѓутоа им рекле дека повеќе не се во можност да ја гарантираат нивната безбедност и им порачале да си ангажираат приватно обезбедување. Тие биле заложници во хотелот заедно со уште 30-ина странски гости.

„Ова е резултат на неколкумесечен напад со цел насилно затворање на хотелот и преземање на паркинг-просторот, а тоа е потикнато од нашата етничка припадност како последна македонска фамилија што оперира во Старата скопска чаршија и во овој дел од градот. Објектите и опремата што се уништуваат се сопственост на хотелот „Арка“ и за нив имаме соодветни одобренија и дозволи“, вели Џиковски.

Тој додава и дека за горенаведените проблеми ги известиле МВР, Град Скопје, Државниот градежен инспекторат и Управа за заштита на културното наследство, но дека досега нема никаква позитивна реакција.

Видео

loading...