Вес Мичел се пофали: САД одиграа водечка улога во решавањето на грчко-македонскиот спор

АКЦИЈА
loading...

Помошникот на државниот секретар на САД за Европа и Евроазија, Вес Мичел, потврди дека неговата земја одиграла клучна улога во решавањето на речиси тридеценискиот спор меѓу Македонија и Грција за името на македонската држава.

„Ставивме посебен акцент на зајакнувањето на државите на првата линија на Европа и најмногу излоижени на рускиот геополитички притисок. На Балканот американската дипломатија одигра водечка улога во решавањето на грчко-македонскиот спор за името“, изјави Мичел на денешното сослушување пред Комисијата за надворешни работи на Сенатот.

Целиот текст на Експрес.мк

loading...