Македонците од Егејска Македонија: Велат не нема, ама еве сме (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

На прослави во Егејска Македонија или како што Грците сакаат да кажат Северна Грција се играат Македонски ора, се пеат Македонски песни.

На следното видео можете да ја видите атмосверата од Чичигаз или познато денес како Ставродроми. Жителите на Чичигаз не ја заборавиле традицијата која продолжуваат да ја негуваат. Погледнете го видеото подолу.

 

loading...