Ќе размислам за референдум кога ќе ми ги одговорат прашањава

АКЦИЈА
loading...

„Нашиот портал на Твитер беше пинган од страна на движењето #Бојкотирам, Твит во кој имаше 5 прашања во врска со договорот за промена на името, а кои се во општ интерес за сите“, пишува Инфомакс. Прашањата се следниве:

1. Каков е нацрт текстот на преамбулата?

2. Кој е нацрт текстот на Уставните амандмани на 133 членови Уставот на Република Македонија?

3. Кој утврдува иредентизам во Уставот на Република Македонија и во учебниците по географија и историја?

4. Зошто е потребно бришење на македонската и албанската историја од учебниците по географија?

5. Зошто Грција бара бришење и на албански иредентизам во македонските учебници каде означуваат албански региони во Грција и бришење на факти за грчката репресивна политика врз Македонците и Чамите во Беломорска Македонија и Чемерија?

Пет прашања што сите треба да ги поставуваме нонстоп, каде можеме и каде стигнеме на владата, велат од движењето #Бојкотирам.

loading...