Целта на Заев за референдумот не е да биде исполнет цензусот, туку нешто друго

АКЦИЈА
loading...

Референдумот доби нов “цензус”, пишува Горан Момироски.

Владините коалициони партнери ги утврдиле новите реални цели и новиот наратив за референдумското изјаснување.

Откако стана јасно дека ќе биде извонредно тешко без поддршка од лидерот на опозицијата Мицкоски да се дојде до цензусот од над 900 илјади гласачи власта поставила нови цели и нов наратив за референдумот.

Добро упатени извори велат дека од пред неколку дена главна цел на референдумот за Преспанскиот договор, ЕУ и НАТО е не тој да биде успешен по законските критериуми туку преку него да се дојде до неспорен легитимитет односно до бројка значително поголема од бројот на гласачи што било кога на избори освоила ВМРО – ДПМНЕ или претседателот Иванов.

Прочитајте го остатокот на Експрес.мк

loading...