Апасиев: Доброто во сета оваа правна калаку*ница…

АКЦИЈА
loading...

Доброто у сета оваа правна калакурница е тоа што после НЕУСПЕШНИОТ РЕФЕРЕНДУМ за самоукинување, оваа искомпромитирана и коруптивна власт – до крајот на својот мандат (т.е. најрано до октомври 2020 година) нема да може повторно да го постави прашањето за т.н. Преспански договор на референдум.

#УбилаВеПравнаНеписменост
#Бојкотирам

Напиша проф. д-р Димитар Апасиев, на својот Фејсбук профил и го објави членот 19 од Законот за референдум и други облици на непосредно изјаснување на граѓаните:

„Референдум за исто прашање не може да се повтори пред истекот на рокот од две години од денот на одржаниот референдум“

 

loading...