Ден на АРМ отворен за граѓаните

АКЦИЈА
loading...

По повод одбележувањето на Денот на Армијата на Република Македонија – 18 Август, денеска на воениот стадион во Градскиот парк во Скопје од 10 до 14 часот ќе биде поставена изложба на борбени средства, техника и опрема на АРМ, збогатена со голем број активности на припадниците на Армијата.

Граѓаните се поканети да го посетат тактичко-техничкиот збор, каде ќе имаат можност покрај материјално-техничките средства, борбените возила и вооружувањето на АРМ, да се запознаат и со армискиот хеликоптер Ми-8/18.

Како дел од програмата ќе бидат прикажани и борбените вештини на припадниците од баталјонот за специјални намени „Волци“ ,точката „Егзирцир“ на баталјонот за почести, прелетот на хеликоптерот Ми-8/18, приказот на обученост на службените кучиња на АРМ и изведбите од воениот оркестар.

Посетителите ќе имаат можност да дегустираат војнички приготвен грав од припадниците на логистичката бригада или да проверат крвен притисок од страна на припадници на Воено-медицинскиот центар.

loading...