На ден пред референдумот, Киро Глигоров изјави дека никој не би потпишал промена на името

АКЦИЈА
loading...

Дали верувате во случајности или не само ден пред датумот кога е закажан референдумот за промена на името, на 29 септември пред речиси 21 година Киро Глигоров изјави дека никој не би потпишал промена на името.

За жал се најде и таков човек и тоа токму од неговата партија, партијата која тој помогна да се формира, човек кој ќе го промени името на државата. Киро Глигоров на 29 септември 1997 на прес-конференција за учеството на 52-то заседание на Генералното Собрание на ОН, изјави ,,Никој не би потпишал промена на името’’.

Инфомакс

loading...