Апасиев: Драга Влада на Република Македонија, околу „европските стандарди“…

АКЦИЈА
loading...

Драга Влада на Република Македонија…

Устата секојдневно ви е полна со „европски стандарди“ и слични мантри, ама ко ќе дојде ред истите тие стандарди да ги примените, нигде ве нема. Еве вчера објавивте дека стартувате со КАМПАЊА за референдумот!?
Е сеа, дали знаете дека според чл. 3, ст.1, точка б од Венецијанскиот Кодекс за добри референдумски практики (2007), донесен во рамки на Советот на Европа, каде што и ние полноправно членуваме, се вели дека:

„Употребата на јавни фондови од страна на властите во кампањата за референдумот мора да биде ЗАБРАНЕТА“!!!

p.s. Не само што кампањата ја почнавте месец дена предвреме, туку истата е финансирана на илегален начин!

#VeniceCommission
#CouncilOfEurope
#СледимеНеправилности
#НашиПариТрошите
#НемаДаВиПомине
#Бојкотирам

 

loading...