Кнајсл: Не би се мешала во референдумот во Македонија, тоа е внатрешно прашање

АКЦИЈА
loading...

Австриската министерката за Европа, интеграција и надворешни работи Карин Кнајсл во интервју за државната новинска агенција АПА со воздржан одговор на прашањето за името на Македонија.

Кнајсл ги пофали „храбрата дипломатија“ и „смелоста“ на преговарачите во 28-годишниот спор меѓу Македонија и Грција, но таа „не сака да размислува за тое што ќе се случи“ кога договорот за името Северна Македонија ќе треба да помине на планираниот референдум во Македонија или во Парламентот.

Изјавата на Канјсл прочитајте ја на Експрес.мк

loading...