Дипломатите му се налутија на Заев: Не смеел да каже дека БЈБ го води член на СДСМ

АКЦИЈА
loading...

Дел од западните дипломати во Скопје се бесни по изјавата на премиерот Заев во која тој вели дека началникот на Бирото за јавна безбедност Лазе Велковски припадник на СДСМ и верува во политиките на СДСМ.

За нив најважно за шефот на БЈБ е да верува во правилата на МВР, законите и уставот а не во партиски политики

Јасно е дека министерот Спасовски е политичка фигура и дека Велковски е именуван како партиски кадар на СДСМ. Како што е јасно дека премиерот сака да создаде кохезија во својата партија во критични моменти за него, но во ситуација кога ЕУ бара прецизно и јасно департизација на јавната администрација, особено на полицијата, погрешно е да се даваат изјави за партиска припадност на првите луѓе на МВР, реагираат дипломати кои инсистираат на анононимност.

Целиот текст прочитајте го на Експрес.мк

loading...