Апасиев кога бил млад – Легендарниот говор за студентската сервилност (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

Случајно налетавме на една Фејсбук објава на ОМО Илинден Пирин од 2013-та година, па се потсетивме на култниот говор од 2003-та година на тогаш сеуште студентот Димитар Апасиев.

Во таа 2003-та, со овој говор, Апасиев победи на Ораторската вечер на Правниот факултет во Скопје.

Еден од најмоќните моменти во говорот:

„ (Нас студентите) Не немаше никаде кога се менуваше знамето, кога се продаваше името , кога фабриките се затвораа и нашите родители ја губеа својата работа. Стоевме подзинати и кога западните политиканти се прогласија за духовни татковци на нашиот устав “

Целиот говор во видеото:

loading...