Функционер на ДПМНЕ: Русија ни ги поткопува односите со Бугарија за да не влеземе во ЕУ

АКЦИЈА
loading...

Заменикот генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Петар Богоjески, во анализа за бугарската агенција БГНЕС ја обвини Русија за поткопување на односите меѓу Македонија и Бугарија.

„Македонија и Бугарија имаат една алтернатива, а тоа е унапредување на меѓусебните односи. Развој на партнерство и пријателство. На тоа сме обврзани од минатото, тоа е нужно во сегашноста и само таква перспектива е прифатлива во иднината. Бугарија има и историска улога и одговорност директно да ѝ помогне на Македонија на патот кон НАТО и ЕУ…

Целиот текст прочитајте го на Експрес.мк

loading...