Се жалат дека немаат работа, а не се јавуваат на огласи

АКЦИЈА
loading...

Иако во текот на месецот се објавуваат околу 63 огласи за фризери и козметичари, сепак газдите мака мачат да најдат луѓе за работа.

За нијанса полесно се наоѓаат градежни работници, а тешко се наоѓаат куќни помошнички, слаткари, готвачи, пица мајстори, возачи, курири.

Дури многу од луѓето одбиваат да работат како келнери.

На огласите се јавуваат помалку кандидати од што се бараат работници.

Ваква е состојбата во Србија. За некои работни места кандидатот мора да се избори со конкуренцијата, а за други конкуренција не постои.

loading...