Росоклија: Вагонот со поддржувачи на националното предавство е полн со излитени ликови

АКЦИЈА
loading...

МАКЕДОНСКИ ВАГОН НА НАДЕЖНИ ВО НАПРЕДНАТА ВОЗРАСТ

Македонскиот вагон на надежни поддржувачи на националното предавство што ни го сервира меѓународната заедница во форма на ,,договор“ со Грција, е полн со отслужени и излитени: новинари, дипломати, универзални ,,експерти“, професори и други разно разни маргинализирани општествени ликови на лизинг, кои се надеваат дека нивните поданички изјави ќе бидат забележани од ,,милозливата“ власт.

Претпоставувам ги мотивира верувањето дека ќе бидат вклучени во проектот за реинкарнација финансиран од фондот за иновации и така реинкарнирани ќе се здобијат со некаква значајност, или барем со ситна позиција

Но, да не бидеме неправични.

Сите тие се достојни на себе, сите тие секогаш биле служители на власта, на било која власт, или поточно на секоја власт.

loading...