Миленко: Разни „јанкобачевци“ и „филиппетровци“ штетат на движењето, но #БОЈКОТИРАМ е на народот

АКЦИЈА
loading...

Кога пред 10-и-пол години го организирав митингот за името на плоштадот Пела заедно со Борис Дамовски, генерал Горан Стојков и професор Аристотел Тентов (во ниту еден момент дел од тој тим не бил Богдан Илиевски, подоцна наречен Бетмен), на подготвителните состаноци за истиот на една работа инсистирав а сите ја прифатија. Имено, не сакав да учествувам на митинг каде политичкиот и организациониот кредит ќе го преземе било кој поединец, партија или здружение. Вклучително и јас самиот. Десетици поединци на денот на митингот бараа “да се обрателе на народот“ (Тодор Петров, Страшо Ангеловски и сл.), а примив стотици пораки јас да сум му се “обрател на народот“. Спротивно од сите нив сметав дека митинго е НА НАРОДОТ, и дека нема што кој да му паламуди на микрофон. Народот точно знае што е и како е. Знае како да ги казни на избори Бранко Црвенковски, Љубчо Георгиевски, Владо Бучкоски, Никола Груевски, а на следните и Зоран Заев. Затоа инсистирав, а тоа и се оствари, НИКОЈ да не говори. Оти тоа беше митинг од народ за народ, инициран од една полноќна емисија каде кај мене гостуваше Мирка Велиновска.

И, немаше говорник. Само актерот Тони Михајловски се обрати пред народот со текст подготвен од Алек Русјаков. Сето друго беше соодветни песни, патриотски и навивачки.

Долго години потоа постојано сум се залагал за истиот принцип. сто пати сум напишал дека на било каков народен собир му наштетуваат “обраќањата“ на разни јанкобачевци, филиппетровци и тодорпетровци. Сум сметал и сметам дека се тоа луѓе неспособни да соберат и поведат поголема група народ со себе, значи се без потребната харизма, па затоа се шлепаат на разни собири каде луѓето не дошеле поради нив, ами поради настанот и провокацијата. Едноставно тоа се луѓе од калиброт на Борис Стојменов, Павле Трајанов или Владимир Голубовски)- непотребни привезоци, односно крлежи. Не носат ниту еден глас или бенефит, а прават максимална штета.

Тоа нешто се случува со #БОЈКОТИРАМ. Вечните политички лузери и нивните лузерски партии сакаат да го преземат приматот од народот. Наместо НАРОДОТ, тие би сакале да се водачи за да дојде до пропаст на реферндумот.

Пред да дадам финален збор во оваа колумна, 2-3 работи.

Имено, може ли некој да се сети на иницијатива која победила, кога таа инцијатива ја водел Тодор Петров? Еве на пример, беше ли успешен референдумот за територијална? Или, која негова преставка и иницијатива пред Уставен суд била прифатена, па потоа по сила на законот имплементирана од Собранието. Одговорот е НИТУ ЕДНА, НИТУ ЕДНАШ.

Натаму, како човек да поклони доверба на лик каков што е Јанко Бачев кој за свој најбитен лик на изборите пред некоја година го имаше малоумникот Шамарлитико?

Лик како Јанко Бачев кој се фали дека се сликал со Ленин и Сталин, како во Дизниленд да се сликал со Мики Маус или Круела Де Вил!!! А во нашите гласила беше објавено дека е заминат за Москва “по покана од Кремаљ“!!!

И, како трето, искрени со народот се само оние јавни ликови од политика, образованието и медиумите што ниту некогаш биле, ниту пак посакуваат било каква функција. Реално гледано Тодор Петров сака(ше) да биде претседател, Бачев рремиер, Фили Петровски лидер на ДПМНЕ… И се така. Тие едноставно се топурат за да влезат, баш како и шарените педеришта, да бидат на државна цицка. Тоа им е борбата. Ни бојкот, ни бутур. Борбата, баш како и на шарените педери, им е за чорбиче за пеевче.

ЗАКЛУЧОК

#БОЈКОТИРАМ е иницијатива на народот. ОД НАРОД, ЗА НАРОД. Никој нема право на неа. Секој поединечно може да се изјасни јавно дека ќе бојкотира, да повика јавно другите да бојкотираат, да агитира јавно или тајно – секој може, ама НЕ МОЖЕ тоа што не е негово да го конфискува.

Па така Агатангел, Антонио, Миленко, Бобан, Палчо, Русјаков, Наталија, Тања, Мирка и илјадници други имаат право на свој бојкот, но никој од нив и никој од нас, не дозволува бојкотот да биде киднапиран, па еден ден по 30-ти септември да се истопурчи било кој пропаднат политичар и да објави дека неговата иницијатива да се бојкотира референдумот успеала. Тоа не може и нема да биде така. Затоа е ова текст пишан на време, текст кој повиква:

  1. Да се БОЈКОТИРА.
    2. Никој да не се прави будала да проба да ми го украде мене и на мојот народ нашиот референдум.

Референдумот на 30-ти септември ќе биде избојкотиран и ќе пропадне.

Единствената опасност не ја гледам во џандарските орди на Спасовски, партиските на Заев и ЦИАшките на Бејли. Не, тие со народ не можат да излезат на крај. Опасноста ја гледам во имплантите во ВМРО ДПМНЕ, удбашките структури во разно-разни собирања на пајтон партии и јанкобачевски ликови кои се дебело искеширани од Оливер Спасовски. Инаку како виорење на странско знаме и качување на хермелин не се гони кривично, а апсолутни пацифисти како Владо Јовановски, Игор Дурловски и Борис Дамовски веќе една година се во притвор?!?!

Затоа советувам народот да си ја тера својата агенда. Секој од нас поединечно е повеќекратно попаметен од оние што се наредиле на некаков астал па потпишуваат нешто со озбилни физономии.

#БОЈКОТИРАМ

ПС.

Покана за учество на собиранката на пајтон партиите добив и јас. Нешто што го сметам за тешка навреда.

Миленко Неделковски

Дудинка.мк

loading...