Бугарски новинар: Бугарија имала огромен придонес во „решавањето на спорот“ со Грција

АКЦИЈА
loading...

Бугарскиот новинар Љупчо Нешков во емисијата „Ова утро“ изјави дека „Бугарија ја извлече Македонија од пропаста и од вкупната изолација во која се најде“.

Тој во денешното гостување на bTV Бугарија рече дека Бугарија имала огромен придонес за поволниот развој на спорот со Грција и можноста на Скопје да ги почне преговорите за пристапување кон ЕУ .

Целиот текст на Експрес.мк

loading...