Како би звучела новата химна на Северна Македонија

АКЦИЈА
loading...

Денес над Северна Македонија се раѓа,
ново сонце на слободата!

Граѓаните на Северна Македонија се борат,
за своите правдини!

Граѓаните на Северна Македонија се борат,
за своите правдини!

Гордо го зачувавме идентитетот,
со Преспанскиот договор!

Зоран Заев, Никола Димитров,
Никос Коѕијас, Шеќеринска!

Зоран Заев, Никола Димитров,
Никос Коѕијас, Шеќеринска!

Граѓаните на Северна Македонија шумно пеат,
нови химни, нови весници!

Северна Македонија во Нато,
слободнo живее!
Северна Македонија во ЕУ,
слободнo живее!

loading...