ПОПОСКИ: ЕВРОПА ЈА ЗАФАЌА ТОПОЛ БРАН И ТЕМПЕРАТУРИ ДО 50°C

АКЦИЈА
loading...

Најголемиот дел од Европскиот Континент веќе го зафаќа екстремно топол бран со потекло од Африка кој ќе услови рекордно високи температури на воздухот, и тоа некаде до околу 50°C.

Најпогодени ќе бидат југозападна европа поточно Шпанија и Португалија а многу високи температури на воздухот ќе има и во западна и во централните предели на европа.

Од друга страна пак кај нас црноморската депреција нема да дозволи овој вистински топол бран да стигне до нашата држава па така кај нас во текот на следните денови ќе се мерат температури на воздухот некаде од 27 до 35 степени.

За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил каде можете да ја погледнете и секоја ново – обновена временска состојба – СЛАВЧО ПОПОСКИ

loading...