Илинденска молитва!

АКЦИЈА
loading...

Свети Илија, можеби ние не ја заслужуваме Македонија, но Ти Свети, зачувај ја за идните поколенија!

Зачувај ја од изопачената светска моќ која надвиснала над неа, зачувај ја од тукашниве хистерични нацисти и НАТО садисти, од нивната фрустрирачка омраза, себична алчност и деструктивно полтронство.

Зачувај ни го Името и идентитетот, битот наш.

Ама чувај ја и од нас кои не умееме, заради нашиот комодитет или страв, да одиме по стапките на илинденските и асномските херои кои се жртвувавле за слободата.

Нека е вечен празникот Свети Илија.

Нека е среќен Илинден, празникот на семакедонската илинденска револуција.
Нека е среќен Илинден, денот на асномска Македонија.

ФБ статус на Русјаков

loading...