И Џејсон Мико смета дека Македонците треба да бојкотираат: Секогаш има алтернатива и втора шанса!

АКЦИЈА
loading...

На бранот повици за бојкотирање на референдумот веднаш по изгласувањето на одлуката за негово одржување на 30 септември се придружи и Џејсон Мико, поранешен почесен конзул на Македонија во Тусон, Аризона.

„Сега знаеме. Според владини извори, референдумското прашање што ќе биде поставено пред граѓаните на Република Македонија е: ‘Дали поддржувате членство во ЕУ и во НАТО преку прифаќање на договорот меѓу Република Македонија и Република Грција?’. Тоа е измамничко, нечесно и манипулативно прашање. Тоа е како да прашувате: ‘Дали сте за чист воздух и за чиста вода?’, без да објасните што стои зад сето тоа. Но, ова не е неочекувано: Владата на Македонија и самата е измамничка, нечесна и манипулативна.

 

Текстот продолжува на Експрес.мк

loading...