Апасиев: Берете памет, да не има нова Црвена Револуција на есен

АКЦИЈА
loading...

Апасиев на својот Фејсбук профил изрази подготвеност да оди до крај. На што поточно мисли професорот, ќе ви стане јасно од неговата порака до „властодршците, нивните дворјани и штапски загари“:

Почитувани властодршци, нивни дворјани и штапски загари…
Не заборавајте дека ПРОТИВПРАВНАТА аболиција на Иванов го дигна народот на нозе и го собори Стариот режим. Нашите другари уште се влечат по судови заради тоа.
Не постои поголем грев на оној кој е на власт од тоа да не поштуе Устав и закон. Аутоматски добива третман на ТИРАНИН и УЗУРПАТОР.

Така да, коа се подјебавате со тоа дека „ако граѓаните бојкотираат, институциите ќе одлучат“ – ни случајно, ама ни случајно немојте да заборавите дека ништо не го дига народниот револт повеќе од КУРЧЕЊЕ коа си на власт и играње дрндупки со процедурите и Правото.

p.s. Знам дека сте упрпани од неизбежното фијаско и вашата предвремена политичка пензија – али, берете памет, да не има нова #ЦрвенаРеволуција на есен 😉

 

loading...