Движењето #БОЈКОТИРАМ – страв во коски за заговорниците за промена на името

АКЦИЈА
loading...

Движењето #бојкотирам (референдум за името, ЕУ, НАТО) расте со неверојатна брзина досега невидена на социјалните мрежи во Македонија.

Ботовите кои по лично убедување или ангажирани од македонските власти се обидуваат да му парираат со контра пораки за референдумот, веќе се откажуваат од битката на Твитер.

Причината е преголемиот број на луѓе која се приклучува на движењето и двојно повеќе користење на хаштазите #бојкотира, #бојкотирам и #бојкотирај на секои неколку денови…

Дочитајте на Експрес.мк

loading...